България трябва да се развива в три посоки – европейската, борбата с корупцията и социалната посока. Това каза бившият министър на образованието и представител на "Продължаваме промяната" проф. Николай Денков в предаването "Преди всички" по БНР. 

Виждате, че са под заплаха. Една от партиите, която получи 10%, настоява да се излезе от ЕС и НАТО. Други две партии, които в момента са във водеща позиция да направят правителство, нямат никакъв проблем с корупционните схеми. Друга една от партиите, много повече настоява за фискалната дисциплина, вместо да настоява, че хората трябва да получат подкрепа. Части от ДБ много повече държат на фискалната дисциплина, отколкото на подкрепата за хората. "Продължаваме промяната" не е дошла за едни избори, за една или за две години, отбеляза Денков. 

По думите му партията ще работи за това да бъде системна партия с тези принципи.

"Много предсказатели казваха, че ще се сринем, ще изчезнем. Не мисля, че този резултат е особено негативен", посочи Николай Денков относно класирането на изборите. 

Според него за кратък период "Продължаваме промяната" е успяла "да сплоти" Демократична България и БСП. И добави, че трябва да се търси правилния баланс, а той не може да бъде за сметка на толерантност към корупцията.

Това, по което няма компромис, е борбата с корупцията. Ако ние не преодолеем този проблем за България, тя няма бъдеще. Смисълът на сформиране на обща парламентарна група с Демократична България би бил, ако има възможност за съставяне на правителство. Но ако ние сме в малцинство, това не би помогнало с нищо, поясни Денков.

"С този избор – ако ГЕРБ и ДПС наложат отново техния модел на управление, очевидно се връщаме назад. Това не е пътят на съвременна България", смята Николай Денков.