“БСП влиза в кампанията като партия, която е управлявала, която само пред 7 месеца е поела едни ангажименти пред българските граждани и сега можем с открити лица да излезем пред тях и да им кажем, че днес голяма част от тях са факт. А именно- безплатните ясли и детски градини, повишаването на пенсиите два пъти, подпомагането на бизнеса с компенсации, помощта за младите семейства като въвеждането на необлагаем минимум за едно дете 600 лв., за две - 1200 лв." Това заяви водачът на листата на “БСП за България" в 25 МИР - София Георги Свиленски в предаването “Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.   

“Нека всеки, когато отиде да гласува, да види през собствения поглед коя партия какво е направила за него. Пенсионерът да си погледне пенсията, младият човек да си погледне парите, които му остават в семейството, родителите на млади деца да видят, че вече не плащат такси за ясли и детски градини", добави той. 

“От партията, с която преди година никой не искаше да си говори и бяхме партия на миналото, БСП се превърна в желан партньор, партията, която може да си говори с всички, да направи така, че да има правителство, то да функционира и да решава важните проблеми. Разбира се, случиха се изненади, не бяхме преценили някои от партньорите си. Сега обаче имаме основания отново да се явим пред хората и да поискаме отново тяхната подкрепа", коментира още Свиленски. 

Той подчерта, че след изборите трябва да бъде продължена социалната политика, компенсацията за бизнеса, подкрепата за младите и демографията. “Ние предлагаме безплатни и неограничени инвитро процедури. Има много млади семейства, които имат такива проблеми и ние предлагаме това да бъде решено веднага. Предлагаме и безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст и безплатни учебници до 12 клас", уточни социалистът. 

“Виждаме, че някои наши партньори припознават за техни постижения увеличаването на пенсиите и безплатните детски градини, които бяха наши предложения, неща, за които ние сме се борили, а те бяха против. Няма лошо, хубаво е и сега като влезем в парламента да подкрепят и другата част от нашата социална програма, но не е някак си коректно", отбеляза Георги Свиленски. 

“В 47-то Народно събрание видяхме с очите си как ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане" работят работиха заедно в колаборация. Сега българските граждани не трябва да дадат възможност на тези партии да имат мнозинство в парламента, а напротив, да дадат хоризонт на политика, която е в интерес на България", категоричен бе той.