Стратегията за връщане на българските граждани в Родината се основава на една конкретика - повишаване на жизнения стандарт в България. Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отговори на наши сънародници зад граница, с които проведе онлайн среща от автобуса на Централния предизборен лъч. Българите специално го попитаха каква е стратегията на ДПС за сънародниците ни зад граница, съобщават от пресцентъра на партията.

В срещата участваха зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, водач на листите на Движението във Видин и в Ловеч и лидера на европейските либерали Илхан Кючюк.

"Когато имаме сигурни доходи и работни места в България, няма да ходим в чужбина. Но когато нямаме доходи в България, се принуждаваме да търсим работа зад граница", каза Карадайъ. Той подчерта, че ДПС от няколко години има програма за ускорено развитие, основана на зелената сделка, целта на която е именно догонване на жизнения стандарт в развитите държави.

"Няколко години говорим за програма за ускорено икономическо развитие, но за съжаление заради омразата в България и заради своята самодостатъчност някои политици не виждат как страната ни пропуска възможности", обясни Карадайъ.

За да повишим стандарта на живот в България, трябва оперативните програми да са насочени именно към това, поясни лидера на ДПС. 

"Сега се представя, че състезанието е между ПП и ГЕРБ. Не, не е, защо моделът им е един и същи, основан на омраза и разделение", допълни той.

"След 12 години омраза, разделение, реваншизъм и контрареваншизъм, днес сме задължени да създадем управление, което да преодолее кризите - политическа, енергийна, икономическа, за преодолее инфлацията и обедняването", каза Карадайъ. И допълни, че за да има сигурност и стабилност първо трябва да се реши политическата криза. 

На тези избори като български граждани трябва да заложим на връщането на нормалността, да направим така, че да има сигурност за българските граждани в България и извън нея, да има стабилност в страната. Това е залогът на тези избори. А ние знаем, че без ДПС сигурност и стабилност няма как да има, категоричен бе Карадайъ.

Затова на тези избори имаме огромната отговорност като ДПС да произведем много добър резултат, за да можем след вота да заставим дори политиците, които се мразят, да седнат на една маса, за да има отговорност и сигурност. В годините сме показвали, че можем да го направим, каза Мустафа Карадайъ. И припомни: "Събрахме комунисти и антикомунисти и направихме правителството на Беров, независимо че се мразиха. През 2005 царят и комунистите не можеха и не искаха да съставят правителство, а бяхме на прага на членството на ЕС. Пак с мандата на ДПС съставихме правителство.".

В момента пак на ДПС се пада отговорността да направим така, че онези които днес чертаят разделителни линии и казват "никога“, след изборите да подходят отговорно към държавата и българските граждани, заключи Мустафа Карадайъ.