Областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с кметовете на общините Брегово и Ново село Илиян Бърсанов и Георги Стоенелов. 

Общинските кметове запознаха областния управител с текущото състояние на организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори, като отбелязаха, че от страна на общинските администрации са предприети всички необходими дейности по обезпечаване работата на секционните избирателни комисии.

Кметовете на Брегово и Ново село отбелязаха и добрата междуведомствена комуникация и координация с органите на реда и другите териториални звена на централната изпълнителна власт. 

Областният управител обърна внимание, че е необходимо кметовете да не допускат предизборна агитация в общинските администрации. Служителите следва да работят в полза на гражданите, да предоставят административно обслужване основано на принципа на равнопоставено отношение към всички потребители, да изпълняват безпристрастно, законосъобразно и професионално своите задължения.

Огнян Асенов отбеляза, че основен приоритет в работата му е организирането и провеждането на честни и демократични избори, осигуряващи конституционното право на гражданите да упражнят свободно своя глас. Областният управител обърна внимание, че само със съвместни усилия може да се противодейства на порочните практики за манипулиране на вота и апелира кметовете на общини своевременно да подават информация към компетентните институции при констатирани опити за опорочаване на изборния процес.

По време на проведените срещи се обсъди и въпросът със снабдяването на нуждаещите се с дърва за огрев, за предстоящия зимен сезон. Кметът на Брегово информира, че на територията на общината се констатират известни затруднения с необходимите количества дърва, за което е договорено обобщена информация да бъде изпратена в Областна администрация – Видин.