Целия оптимизъм, който искам да ви вдъхна ме задължава, защото държавата е буквално счупена. Това заяви от Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му предишното управление е извадило санирането на блокове от Плана за възстановяване, защото там е най-високият контрол.

И вчера казах - това е най-лесната кампания, защото преди в програмите залагахме какво да надградим, какво ново да направим. Ако изберете тях, аз повече на кампания за нови изброи няма да се явя. Сега обикалям и ви давам между какво да избирате. няма какво да обяснявам повече. На 2 октомври вие преценявате, отбеляза Борисов.

Защото, когато Корнелия Нинова говори за модела Борисов, ето ви цената на електрическата енергия август 2020 г. - 75 лв. При новия модел е в пъти по-скъпа. Въглищата са български и в българските земни недра. Там са си от векове. Миньорите, енергетиците, инженерите са българи. Заплатите им не са скочили. Откъде дойде това повишение? "Козлодуй" работи на макс и токът излиза на 45 лв., а се продава на 1800 лв. Защо изпуснаха това", добави лидерът на ГЕРБ.

Ето ви поскъпването на хранителните продукти. Кое наложи да ви се вдигне олиото? Колкото искаш слънчоглед има. Токът е наш, земята е наша, селяните са наши, комбайните също. Кое ви вдигна цената? Няма стока да не се е вдигнала, след като нашият модел го няма. На 2 октомври преценявайте. Половината можем да ги свалим, каза още Борисов.

Когато числата говорят и посредниците мълчат. Ето ви цените на природния газ - 837% по-скъпа е сега отколкото при нас. При лошите ГЕРБ дизелът е бил 2,09 лв., ето как расте, а като си тръгнаха Кирил и Асен малко падна, защото са по-малко комисионните. Няма да споря кой е по-добър. Ето народът да си избере. Цените на бензина виждате ли как расте, посочи Борисов.