"Да се грижиш за родителите си не е слабост и отживелица, а индикация за добро възпитание и традиции във формирането и отдаването на почит и уважение към достойния живот на онези, които са изградили държавата ни. По никакъв начин не смятам, че грижата за най-възрастните българи по какъвто и да е начин пречи да бъдат идентифицирани и решавани проблемите на младите хора в страната. И нашата политика го доказва – както в свършеното през последните 7 месеца, така и в програмата ни за 48-ото Народно събрание“, категоричен е водачът на листата на “БСП за България“ във Варна Борислав Гуцанов, съобщават от пресцентъра на БСП.

Той подчерта, че повече от 1/3 от кандидатите за народни представители на социалистите са млади, образовани хора. В последния управленски мандат БСП предложи и успя да наложи като решения безплатните детски градини и облекченото подоходно облагане на младите семейства, в чиито бюджети месечно вече остават по над 100 лева, благодарение на предприетите от левицата социални стъпки.

В следващия парламент коалиция "БСП за България“ е готова с мерките за нулев данък върху доходите от трудови дейности на българите до 26-годишна възраст. Социалистите имат солиден пакет за противодействие на демографската криза. Те планират еднократната помощ при раждане на първо дете да бъде 500 лв., при второ – 1000 лв., при трето – 1500 лв., а за всяко следващо – по 200 лв. Еднократното плащане за раждане на дете за майките-студентки да скочи от 2800 лв на 6500 лв. Държавата да покрива всички процедури за двойките с репродуктивни проблеми, планира още "БСП за България“.

За всички ученици от 1 до 4 клас родителите да получават еднократна помощ от 350 лв. преди началото на всяка нова учебна година. Учебниците от 1 до 12 клас ще са безплатни за всички ученици, както и лекарствата за децата до 14-годишна възраст е предвидено в програмата на коалиция "БСП за България“.