Бях си поставил един срок за пенсиониране, когато видя АМ "Хемус“ готова. "Струма“ я съсипаха, с "Хемус“ - опитаха, но много беше направено и там. Две години хаос, застой, пустош. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в Костинброд.

"Парите ги няма, фискалният резерв го няма. Мазнинката, която остави нашия модел, я няма. За две години всичко е похарчено. Днес теглят още 200 млн. лева на 3% лихва за 3 години (18 млн. лева), изчисли Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обобщи, че държавата е счупена.

"Мъчно ми е за вас“, обърна се Борисов към събралите се хора. "За да ви стане ясно какво сте си причинили – един милион са лихвите“, добави той.

"По-интересно ми е кой инсталира Киро и Асен и защо? Кой има интерес да съсипе България?“, пита се той.

Бойко Борисов коментира и цените на природния газ и горивата

Според изчисленията на ГЕРБ природният газ е скочил с 837%. "Искат да влизаме в затвора, за да могат да ви ограбват. Те са правили схемата, за да откраднат милиарди. Не знам защо служебното правителство продължава да го търпи това. На 2 октомври ние ще сложим 1 лев мито на горивата“, обяви Борисов.

Той обобщи ситуацията в страната така: "Пари няма – действайте“. Борисов добави, че България е преживявала войни и щяла да преживее и Киро и Асен. Той предупреди: "Няма накъде повече да се издевателства над народа. Изведнъж забравихме поразиите от десетилетия на БСП. Два съдебни състава се произнесоха за незаконния ни арест, но те вместо да се извинят се гордеят с незаконните си действия“.

"Аз не се съмнявам, че тези хора рано или късно ще си получат заслуженото, защото правят лоши неща. Държавата не може да издържи на харченето. Катастрофата е сигурна. Няма система, която да удържи. Трябва да работим много, за да има брутен вътрешен продукт за всички. Войната не им пречи – това е оправдание. Ние сме основен производител на храни, електрическа енергия и т.н. Инфлацията откъде идва?“, пита се лидерът на ГЕРБ.

"Желая Ви да сте живи и здрави. Бъдете проповедници, не с лошо и омраза. Никога не е било толкова тежко. Партията ни удържа репресиите. Тя е истинска народна партия“, обърна се Бойко Борисов към хората.

"Трябва да ги победим с много, за да си спасим държавата“, завърши той.