Най-важната ни задача е стабилизиране на икономиката и намаляване на инфлацията. Трябва да осигурим доставки на газ на най-ниски цени, подкрепа за фирмите и борба със спекулата и сивия сектор. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Търговище, където заедно с водача Светослав Стефанов, беше представена листата на “БСП за България“ за областта.

"Ние разбираме, че ценообразуването е свободно, но държавата трябва да влезе активно в борба със злоупотреби на пазара и спекулата. За 6 месеца в Министерството на икономиката и индустрията направихме над 15 000 проверки за злоупотреби на пазара, особено с хранителни стоки. И имаше резултати. Изрядните фирми трябва да бъдат защитени от нелоялна конкуренция", коментира тя.

"Работещата икономика ще осигури средства и за повишаване на доходите. Натрупаните свръхпечалби на енергийните дружества трябва да се преразпределят справедливо на фирмите и домакинствата, от които са събрани. Имаме план за стабилна икономика, намаляване на инфлацията и политика по доходите“, добави лидерт на БСП

На събитието присъстваха още водачът на листата в Русе и Шумен - Иван Иванов, както водачът във Варна - Борислав Гуцанов.