Взехме решение на още две места да бъде преустановено гласуването с машини - в Златица и в Търговище. Общо машините и секциите, в които се преустанови машинното гласуване и се премина към гласуване на хартия са 23. Това каза зам.- председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Имаме вече три случая в Кюстендил, Стара Загора и Пловдив на разменени машини в съседни секционни избирателни комисии, но гласуването там продължава, след което секционните избирателни комисии ще съставят така наречените протоколи, вследствие на преброяване на разписките, тъй като извличането на данните от флаш паметите няма да бъде възможно", информира още Матева. 

До 13:30 часа в ЦИК са постъпили 6 жалби. Две от тях са за нарушения в работата на секционните избирателни комисии и са препратени са на съответните районни избирателни комисии, които са компетентни. Другите 4 жалби са свързани с предизборна агитация и социологически проучвания в интернет сайтове. 

Постъпили са 35 броя сигнали, които са обработени своевременно от членовете на ЦИК. По-голямата част от тях - 17 са за агитация в социалните мрежи и няма да бъдат разгледани от членовете на Комисията. 

Нели СТАВРЕВА