Задаващата се финансова криза е симптом на вече разгърнала се морална криза. Аморалните течения, които са обгърнали и българското сърце са във вихара си. Политиката, онази "мръсна дума“,  както я нарича мнозина, е плод на борбата между доброто и злото във всеки един от нас. Винаги съм имала различно мнение за решаването на проблеми от всякакво естество. Моето виждане за правилно решение е първо- намиране на първоизточника. "Козметичните решения“ имат моментален визуален ефект, но нямат устойчивост. А всички, уж, решения на парламентарната трибуна остават точно такива - "козметични".  Това заяви за Радио "Фокус " – Варна  Наталия Шулика, кандидат за народен представител от листата на ПП "Консервативно обединение на десницата“ в 3 МИР – Варна.

Тя допълнии, че трябва да се погледне назад във времето, във времената на комунизъм.

"Това е устойчиво, аморално управление. Неговите плодове се берат и до днес. Защо е устойчиво? Ами не е защото в своята идеология е добро, а защото е заложило на сигурни корени.

Промивани са мозъци не само на пълнолетни лица, а и на цели поколения.

Осигуряване на привидно спокойствие и силово отстранявани хора, които не приемат тази идеология. Избит е елита на нацията, само защото са искали свобода. Говорейки за това, съм далеч от идеята да се следва този режим. Съпоставката е заради децата. Коя партия сложи в политиките си "нравствено образование“? Къде се корени проблема във всяка една сфера на обществото?

Нямаме можещи хора, за които ценностите и моралът да е над всичко. Само това условие да беше изпълнено, нещата щяха да стоят коренно различно.

Следващите два логични въпроса са: Защо? И как това да бъде поправено?

На въпроса защо, мога да отговоря така: Не добре структурираната демокрация, след тежък комунизъм, доведе българският ум до сблъсък.

Тази псевдосвобода се превърна в слободия, а определени хора бяха твърде заети, за да прозрат ходовете напред, в идеята за прогесивно натрупване на дивиденти. Ще Ви дам прост житейски пример: Щом си бил на строга диета, трябва ли на първия ден след нея, да седнеш на маса отрупана с обилно количество храна?

Мисля, че всеки може да разбере моята мисъл. Години наред са се опитвали да затрият изконните ценности, основани на десетте божии заповеди, ограничавайки собствената воля. Изведнъж връщат избора на собствената воля, но като няма ценностна система, се стига до тук. И ще падаме все по- надолу и по- надолу“, категорична бе Шулика.

Според нея,  основната и единствена цел на едно добро управление стои зад нациолнални политики, които да интегрират ценностна система в съзнанието на всеки български гражданин.

"Това обаче е цел, която се описва в едно изречение, а на практика изисква много законодателни промени, плодовете на които ще се "берат“ след години. Никоя партия не би имала смелостта да предприеме толкова рискована крачка, ако въобще можем да говорим за такава. Единствената, която познах по убеждение и се чувствам част от нея, това е Консервативно обединение на десницата“, каза още кандидатът за народен представител от листата на партия КОД.

Според нея, механизмите да се опази традиционното семейство в тези трудни времена са следните:

-  Защита на християнските ценности

-  Съхранение и подкрепа на българското семейство, като основополагаща социална единица. И то във всяка сфера- правна, социална, образователна и външна сигурност. С ясна обосновка, че в едно семейство майката е жена, а бащата мъж. Всички различни тълкования са дори хипотетично невъзможни. Бебето се ражда от мъжки сперматозоиди и женска яйцеклетка. Толкова!

-  Стимулиране на българската икономика и производство, в това число и пълен отпор на чуждестранни фирми вампири, целящи заличаване на българските проиводители и търговци.

-   Образователен ценз и допънителна правна, и социална помощ на многодетни родители с висше образование и кариерно развитие. "Доброто дърво“ ражда добри плодове и всеки мъдър управляващ, би стимулирал народа си в прираст.

-   Политики на културното министерство, които да заглушат пагубните модерни тенденции сред подрастващите- наркотици, джендърство и фалшиви супер герои.

"Онзи ден присъствах на едно служебно събиране. От една тема, се скачаше в друга и накрая един господин каза: “Някак сегашните хора не възпитават децата си в благодарност.“ Вътрешното ми "аз“ се бунтува срещу подобни твърдения, защото не е вярно, че няма родители, които са всеотдайни към децата си и се опитват да ги учат на добродетели.

Горчивата истина е, че в голямата част от времето, децата се възпитават от социалните мрежи, ютубъри и прочие. Защо? Защото отговорните родители трябва да работят на поне две работни места, за да изхранват и образоват децата си. Това трябва да спре! И пътят е само този, които по- рано изказах“, каза в заключение Наталия Шулика.

Десислава ВАСИЛЕВА