“Ако не сменим посоката на мислене, ако не започнем да търсим нещата, които ни обединяват, а не тези, които ни разделят, едва ли ще има светло бъдеще пред България." Това заяви кандидатът за народен представител от листата на “БСП за България" Цвета Галунова в предаването “На фокус" по Нова телевизия.

“Възраждане" ме изключиха заради неодобрението на поведението ми вътре в парламента да разговарям с другите парламентарни групи. За мен това е неправилно, защото аз влязох в политиката, за да преследвам и защитавам определени каузи. Смятам, че единственият начин да се преборя за тези каузи, е чрез диалогичност и чрез обединение", обясни тя за разбирането си за правене на политика.

А каузите на Цвета Галунова - по-голям процент от БВП за култура, повече българска музика в родния ефир и повече средства за музеите, галериите, читалищата, театрите и оперите.

Според нея, идеите на “Възраждане" до голяма степен повтарят политиките на БСП. “БСП, канейки ме чрез гражданската квота, показа една отвореност към това млади хора с желание да работят за промяната на България към добро, да бъдат включени в листите. Нещо, което “Възраждане" не направиха, а се капсулираха. Смятам, че това нещо ще се покаже и в изборните резултати", коментира Галунова.

Според кандидата за депутат от левицата, България трябва да търси партньорство и със САЩ, и с Русия. По нейните думи, трябва да има един баланс, а в момента България е обърната прекалено много на запад и твърде малко на Изток.

“Моят призив е най-вече към младите хора, защото сякаш в момента те са изпаднали в една апатия, че нищо не зависи от тях и всеки гледа по възможно най-бързия начин да избяга от България и от политиката. Моят призив към тези хора е да не бягат от политиката, защото тя не мръсно нещо, особено ако се прави от чисти хора. Пълнейки Народното събрание с чисти хора, ние можем да променим облика на политиката", каза в заключение Цвета Галунова.