Като страничен наблюдател бих направил следното – радикално бих се отървал от вътрешната опозиция на БСП, която обслужва чужди интереси, саботира собствената си партия на изборите, работи срещу нея, плюе по медиите от сутрин до вечер. И ако трябва да използвам една метафора: Е, как искаш да участваш в състезание по тичане, като имаш бетонни обувки? Е, няма как да имаш по-добър резултат. Тук въпросът е или-или. Това коментира в ефира на сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус".

На въпрос правилно ли е постъпила според него лидерът на левицата Корнелия Нинова, като не си подаде исканата й оставка, Методиев отговори положително. 

"Това са вътрешни неща, партийни. Но като гледам групичката, която й иска оставката, си мисля, че е правилно. Това е еничарският корпус на същия този Радев, който разби държавата, който е обединен единствено от някаква злоба срещу нея и срещу ръководството на собствената си партия с идеята да я сваля. Не виждам никаква друга мисъл в главите на тия пишман професори, кметове, юристи видях, че има някои по медиите, освен това сваляне. Така че въобще не трябва да му се отдава сериозно внимание", обясни политологът.