КОД е антидот на либералната демокрация. Това заяви за Радио "Фокус" - Варна Наталия Шулика, кандидат за народен представител от листата на "Консервативно обединение на десницата" в 3 МИР - Варна. Тя посочи, че след 1989г.  уж размилия се репресивен апарат на ДС, и неговите кадри са продължили своята "мисия“ в управлението на държавата през леви политики за демокрация.

"КОД, както всички вече знаят е дясно консервативна партия. В своята същност тя е антидот на либералната демокрация, в която "новите“ комунистически течения въвлякоха страната ни поредица от кризи.

Между демокрацията и “либерална демокрация" няма знак за равенство, защото демокрацията е държавно устройство и система от ценности. Начинът, по който социалистите и либералите експлоатираха демокрацията, доведе до разпада на самата демокрация.

Ако на това не се противопостави консервативна демокрация, бъдещето ще се изроди в социалистически утопии и тоталитирани диктатури. Разпадът на либералния модел на демокрация е разпад на всичко – разпад на ценностите, разпад на сигурността, разпад на образованието и здравеопазването, разпад на държавността и замяната ѝ с корпоративни интересни.

Сред гражданите често срещам приравнения на думите демокрация и капитализъм и може би е добре да се обясни, че те нямат база на равенство. Капитализмът е система, при която търговията и индустрията на дадена държава се контролират от частни собственици, а демокрацията е форма на управление, при която хората сами избират своите управници", коментира още Шулика.

Тя допълни, че други сериозни различия между либералната  и консервативната демокрация е разликата в социалните политики и схващания.

"Либералсоциалистите искат да ни наложат противоестествено равенство. Защо е противоестествено, ами от самото си раждане ние сме различни- по пол, по интелект и т.н. От там произтичат и несправедливото раздаване на помощи.

Парите на данъкоплатците отиват за хора, които са решили че обществото им дължи.                                                                                                             

Как поставя политиките си "консервативната демокрация“?

 Тя стимулира гражданите в личностовото им израстване. Всеки има възможността да се развива и да получава възнаграждения достойни за труда и образованието, което е придобил.

Всички сме равни само пред закона и обществото дължи адекватни финансови помощи единствено на хора, които по някави причини са с ограничения във възможностите по медицински показатели.                         

Друга много важна разлика между двете разбирания за демокрация се усещат на ниво семейство. Либералите буквално рушат тази основополагаща социална единица. Намесата на неолибералните неправителствени организации, по норвежкия модел е агресивна и неправомерна.                                                 

Ние, като проводници на консервативна демокрация се обявяваме против подобни пагубни експерименти. Желанието ни е на българската парламентарна трибуна да бъде гласуван закон за защита на семейството и нов закон за защита на детето. Закони, които наистина да са в полза на семейството и детството", каза в заключение Шулика.

Десислава ВАСИЛЕВА