"В тези трудни времена, без социална партия в правителството, хората трудно ще преминат кризата. Показахме с резултати, че работим за тях. Кой каквото иска да си приписва, но без БСП в правителството нямаше да има безплатни детски градини, по-ниски данъци за работещи млади семейства, увеличено майчинство и пенсии. Винаги сме защитавали работниците и благодарение на БСП се увеличи минималната работна заплата и ваучерите за храна".

Това заяви Корнелия Нинова на празника на район Овча Купел в София. Тя се срещна с хората и отговори на множество въпроси, които те ѝ зададоха лично. В срещите участваха Георги Свиленски и Христо Проданов, водачи на листи в 23 и 24 МИР София, както и кандидатите от листата на 25 МИР, където Нинова е водач.

"Ние увеличихме подкрепата за енергийно бедните. Но понеже инфлацията изяжда тези увеличения, цялостната  политика по доходите трябва да продължи, а само БСП е автентичната, доказала се и в опозиция, и в управление като социалната партия. Ще продължим и в следващия парламент да повишаваме доходите и да се грижим за хората", допълни тя.