"Кампанията върви с много срещи. Говорим си за социалната политика и това, което БСП успя да направи докато беше в управлението. Това е много важно, защото ние бяхме социален стълб в отминалото редовно правителство. Безплатните детски градини и ясли са наша политика от много години и нашите общински съветници винаги са отстоявали тези промени по места, а сега всичко това го превърнахме в държавна политика. Увеличаването на пенсиите и повишението на минималната до 467 лв. показва на хората, че ние мислим за тях.“ Това заяви водачът на листата на "БСП за България“ в 7 МИР Габрово Валери Митов от ефира на БСТВ, съобщиха от пресцентъра на ПП БСП.

Той коментира, че кризите са много, но се вижда как 22 милиарда лева от бюджета са били заделени за социална политика. "Всичко това е заслуга основно на Българската социалистическа партия“, добави социалистът и подчерта, че ще направи всичко възможно да върне доброто име на Габрово и областта, ако хората му гласуват доверие за следващия парламент.

"За съжаление в последните повече от 10 години секторът на животновъдството е в криза. Помощите, които се получават от ЕС, не са разпределени правилно. Получават се от едни големи земеделски производители за сметка на малките, които се заличават и погубват. Реших да вляза в политиката, защото вярвам, че трябва нова енергия и нови лица, за да се осъществи промяна. БСП беше единствената партия, която защити хората, когато по време на Борисов се избиваха техните животни заради африканската чума, която така и не беше доказана“, коментира Станимир Стойчев, който е втори в листата.

Кандидатът за народен представител изказа задоволство от действията на бившия министър на земеделието Иван Иванов, който по думите му е задействал проверки във фермите – против измамите с виртуални животни.

Водачът на листата Митов бе категоричен, че държавните предприятия трябва да бъдат полезни на хората. "Държавните предприятия трябва да бъдат полезни на хората. По времето на г-жа Нинова, като вицепремиер и министър на икономиката, има ръст на печалбите на държавните предприятия и те започнаха да плащат дивиденти. С екипа си тя успя да възстанови реда и правилното функциониране на предприятията“, обобщи младият социалист.

Според него основен проблем за Габрово и хората от региона е липсата на тунел под Шипка. "Има светлина тази мечта да бъде осъществена, но сега трябва да се продължи работата, защото това е много важно икономически. За да говорим за икономическо развитие, трябва да наблегнем и върху образованието на кадрите. Защото много от потенциалните инвеститори първо биха помислили за кадровото обезпечаване на своите заводи“, обясни Митов за икономическата ситуация в региона.

В заключение Валери Митов каза, че БСП ще работи за социална и сигурна държава, ако хората им гласуват доверие на 2 октомври с номер 28 в бюлетината.