"Пирова победа“ на ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов, удвояване на резултата на проруската партия "Възраждане“ и предстояща "политическа безизходица“. Това видяха в резултатите от предсрочния парламентарен вот в редакцията на скопския телевизионен канал "Телма“.

Както пише медията, позовавайки се на изводите на българските анализатори, "това е парламент с изравнени сили и дълбокото разделение между партиите може да доведе до ново несъставяне на правителство и нови парламентарни избори. Коалиционният потенциал на ГЕРБ е минимален, но дори досегашната коалиция между "Продължаваме промяната“, социалистите и "Демократична България“ няма достатъчно мандати, за да състави мнозинство. Има вариант за широка коалиция от ГЕРБ, ПП и ДБ, но това е малко вероятно“.

"Освен липсата на ясен победител, тези четвърти избори в България през последната година и половина се отличават и с ниска избирателна активност, която е с 3 до 5 на сто по-ниска от изборите през ноември миналата година“, отбелязва още "Телма“.