В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област, съобщиха от ОДМВР. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 7:00 часа. Oхраната през нощта е протекла нормално. Към момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Няма регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите.  Припомняме, че за реда, сигурността и спокойствието в региона  и охрана на изборните секции са ангажирани над 320 служители на МВР.

На разположение в областната дирекция в Шумен са  29 седем мобилни групи. Във всяка група са включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и   криминалисти. Подвижните групи ще следят ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

Служителите на звената на дирекция "Български документи за самоличност“ в областната дирекция издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили , откраднали или повредили личните си карти,  за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Работното време е от 8.00 - 19.30 часа.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.