"Само с 26 народни представители в последното Народно събрание БСП надхвърли значително своите парламентарни възможности. Нашите опоненти сега повтарят това, което ние правихме 7 месеца в управлението на страната. Целта ни е да продължим започнатото и то е заложено в нашата предизборна платформа“ – това заяви водачът на листата на коалиция "БСП за България“ Кристиан Вигенин на предизборна среща в район "Тракия“.

С нея листата с №28 в Пловдив град започна поредицата срещи по райони с партийния актив и симпатизанти на левицата. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители доц. Георги Йорданов, арх. Костадин Палазов, Наум Китанов, Николай Иванов, арх. Румен Григоров, Йовка Златева, Марина Узунова, Румен Василев, Ердуан Файтин.

В обръщението си към тракийци Вигенин подчерта, че благодарение на БСП, България не стана страна във военния конфликт и не изпрати оръжие в Украйна. Припомни, че именно левицата се обяви против санкциите, защото те засягат не политическите елити, а обикновените хора.

"Още от първия месец говорим, че доставките от "Газпром“ не трябва да се спират. Министър-председателят, когато вече беше в оставка, изгони 70 руски дипломати. Това не беше съгласувано с БСП и ние приехме решение да не подкрепим Кирил Петков за нов мандат като премиер, т.е. ние го спряхме. БСП отстоява умереност и балансиран подход във външната политика.

Главният корупционер на републиката се гласи отново да става премиер. Бойко Борисов отново е водач на листата и в Пловдив, но никога не е ставал народен представител, бяга от отговорност. Какво е направил за Пловдив? Не е честно към избирателите да се кандидатира, а после да избяга в Банкя.

Ние бяхме двама народни представители от Пловдив заедно с Иван Петков. Той е много силен в парламента. Надявам се, че още на тези избори пловдивската организация с новото ръководство ще докаже какво може“ – каза още Кристиан Вигенин.

Вторият в листата - градският лидер Иван Петков изрази съпричастността на пловдивската организация към потърпевшите от наводнението в Карловско. По инициатива на Организацията на жените социалистки и на младите социалисти в Градския съвет се събират помощи за пострадалите от село Каравелово. Предстои да се организират и групи доброволци, които да отидат на място да помагат.

Арх. Румен Григоров, който е бил главен архитект на Пловдив от 1981 до 1986 г и е сред създателите на "Тракия“, разказа как се е родила идеята за изграждането на района. "Вие имате много силна позиция. "Тракия“ е създадена от БКП-Пловдив. Възможно е и е реално сега БСП да има поне трима народни представители“ – заяви арх. Григоров, който е девети в листата на социалистите.

Тракиецът Николай Иванов, избран преди месец за председател на районната организация в "Централен“, отбеляза, че проектираната преди половин век инфраструктура в "Тракия“ още не е достигнала натоварване в пълен капацитет. Поставеният под №8 компютърен инженер изтъкна, че изборите на 2 октомври са уникални, защото БСП – Пловдив има ново ръководство и защото партията БСП се явява на изборите след като е участвала в управлението и трябва да устои на всички лъжи и компромати.

На срещата беше отделязан 85-годишният юбилей на Реджеб Хаджиев, който е един от доайените на партията в Пловдив.

Районният председател ген. Йохан Петков заяви, че е време да се спре с дългогодишното господство на десните партии и, както за Съединението на България през 1885 г. целият народ се е обединил в името на една цел, така на 2 октомври всички хора масово и по съвест да отидат да гласуват.

Под звуците на емблематичната песен на Емил Димитров "Една българска роза“, превърнала се в химн на БСП, всички дами получиха по една уханна червена роза.