Коалиция "Демократична България“ ("Да, България“, ДСБ и "Зелено движение“) регистрира листата с кандидати за народни представители от Пловдив град и Пловдив област. Водач на градската листа е председателят на "Да, България“ Христо Иванов, а на областната – доскорошният областен управител Йордан Иванов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Градската листа е в състав: Христо Иванов, Йордан Иванов, доктор Борислав Матеев, Веселина Александрова, Владимир Славенски.

"Демократична България влиза в кампания на разума, която казва, че на първо място трябва да реши тежката енергийна и тежката икономическа криза. Това може да стане като се възстанови върховенството на закона и се намалят публичните разходи. Единственият път за силна демократична държава е да има силни региони, чрез децентрализация" - обяви бившият областен управител Йордан Иванов

За първи път в листите на ДБ има повече местни лица, което е резултат от политиката на коалицията за децентрализация на страната. А водачът на градската листа Христо Иванов отново е начело, защото е национален лидер. 

На тези избори ДБ казват "Край на експериментите", но за евентуални партньорства ще се говори едва след произнасянето на Негово величество Гласоподавателя. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!