Добре използвахме празните пространства, но трябва да имаме самочувствие, когато играем с топката. Това заяви селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев след равенството срещу Азербайджан.

Националните тимове на Азербайджан и България завършиха наравно 1:1 в мач от турнира FIFA Series в Баку.

"Азерите са отбор, който, когато влезе в третата третина, имат футболисти, които да създадат опасности, както и се получи – заяви пред БНТ селекционерът на националния тим Илиан Илиев след двубоя. – При 1:0 в наша полза имахме ситуация, с която да затворим мача. Изравниха ни, но това не може да ни вземе положителното - да стоим високо, да пресираме. Когато има условия да се играе футбол, имаме още резерви да държим топката. В последните минути се поуморихме.

След гола имахме 3-4 ситуации, с които да затворим мача, но не успяхме. Това, че ги създадохме е добър атестат. В края на мача те рискуваха доста, а ние ако бяхме направили това, което искахме, бързи контраатаки, можеше и мача да не завърши така. Преди няколко месеца противникът победи Швеция с 3:0. Не е случаен.

Можем да играем срещу противник, който може да играе футбол. Не че Азербайджан е някакъв атестат, но знаем последните години срещу по-слаби отбори какви резултати постигнахме".