Мъжкият национален отбор по футбол на България проведе тактическо занимание преди мача с Танзания в турнира FIFA Series.

Двубоят е на 21 март (четвъртък).

Тренировката, която се проведе на Олимпийския стадион в Баку, бе отворена за медиите само в първите 15 минути, след което селекционерът Илиан Илиев предпочете да закрие останалата част от работата. Общото време на терена, в което националният селекционер гледаше изпълнението на задачите бе близо 90 минути.

Преди това националите имаха видео разбор в своя хотел "Хаят Баку", в който се запознаха с отбора на Танзания. Стана ясно, че противниците са доста директен отбор, играят с дълги топки и разчитат на физическо присъствие в наказателното поле при статични положения.

Първоначално тренировката трябваше да се проведе на стадиона "Нефтчи Арена", който обаче отпадна заради неособено добро състояние на тревното покритие. След това домакините предложиха помощния терен на Олимпийския стадион. Изключително силният вятър обаче го направи неизползваем. Така в крайна сметка "лъвовете" излязоха на централния терен.

Преди заниманието на националите ни, тренировката си проведоха и националите на Танзания.