Трябва да се подготвим максимално добре за предстоящия мач с Танзания, да излезем и да се поздравим с успех. Просто трябва да сме по-добрия отбор в деня. Имаме футболисти, които могат да спечелят този мач. Това коментира вратарят на шотландския Сейнт Джонстън Димитър Митов, който е част от националния тим на България за мачовете от турнира FIFA Series в Азербайджан.

На 22 март на стадион "Далга Арена" на 30 км от Баку избраниците на селекционера Илиан Илиев играят с отбора на Танзания. На  25 март на стадион "Тофик Бахрамов" е мачът срещу Азербайджан.

"Не сме много запознати с противника, но затова ще гледаме и видео – коментира още пред българските журналисти в Баку Митов. - Ако изпълним тактическите указания на треньорското ръководство, ще се поздравим с успех. Противникът разчита на физическо присъствие, но и ние го имаме. Всеки отбор има силни и слаби страни, най-важното е ние как ще се представим. Обстановката в националния отбор, откакто аз съм тук, винаги е била добра. Настроението е на ниво, аз самият се чувствам добре".

Димитър Митов бе помолен да сравни работата с предния национален селекционер Младен Кръстаич и с настоящия Илиан Илиев.

"Бях на два лагера с Младен Кърстаич. Смятам, че и от двамата треньори има много какво да се научи  - коментира вратарят на Сейнт Джонстън. -  От всеки треньор може да се вземе нещо. Най-важното е България да побеждава".

Стражът разказа и как се чувства в клубния си тим и в първенството на Шотландия.

"Шотландското първенство е на доста добро ниво, според мене -. Анализира Димитър Митов. - Има два топ отбора в лицето на Селтик и Рейнджърс, които са космическо ниво над останалите. Мачовете срещу тях се играят пред 60 000 човека и като гост е изключително трудно да се играе. Смятам, че шампионатът е доста интересен. С доста мачове, а интензитетът го прави силен".

Вратарят се върна и към времето, когато бе част от подвизаващия се в английската Лига 1 отбор на Кеймбридж Юнайтед.

"Понеже съм изиграл почти 100 мача в Лига 1 в Англия, мога да кажа, че там футболът е брутален. Играят се над 50 мача на сезон. Нивото е доста добро", каза емоционално Митов.

Вратарят не изключи и през лятото да бъде трансфериран в друг клуб.

"Винаги, когато един футболист играе добре, се надява да получава предложения, когато новият трансферен прозорец отвори – каза Димитър Митов. - Има още няколко месеца до лятото и имаме още 8 мача до края на сезона. Надявам се да ги изиграя на добро ниво, както съм го правил досега. И вече какво ще се случва лятото, ще видим. Всеки футболист се стреми да играе на възможно най-високо ниво. Ако нещо излезе, добре дошло. Ако не – продължаваме да работим".