Благодарен съм на Боговете, че погледнаха днес Унгария благосклонно. Това заяви селекционерът на Унгария Марко Роси след равенството на тима си срещу България.

В квалификация за Европейското първенство в Германия през 2024 година на празния стадион "Васил Левски“ България и Унгария завършиха наравно 2:2. Гостите измъкнаха скъпоценната точка дълбоко в добавеното време след автогол. Равенството класира Унгария на финалите на Европейското първенство.

"Много напрегнат мач, но не трябва да забравяме, че се класирахме за Европейското първенство един кръг преди края на квалификациите не скри огромното си задоволство селекционерът на Унгария Марко Роси. - Никога не съм мислил, че това ще е възможно за мен два пъти като национален селекционер. Благодаря на всички, които ни подкрепиха: феновете, асоциацията, целия щаб и благодаря на моето семейство, посвещавам този успех на жена ми, сина ми и дъщеря ми“.

Специалистът анализира, че в квалификациите отборът му е преминал през няколко ключови и инфарктни момента.

"На първо място гостуването на Черна гора, където тотално доминирахме, но бяхме щастливи съперникът да пропусне дузпа във важен момент от срещата – посочи Роси. - Трябва да избегнем такива ситуации, както и такава като днешната. Всеки мач е много важен за нас, не можем да подценяваме никого. В положителен смисъл трябва да бъдем по-агресивни".

Попитан какво мисли за червения картон на Милош Керкез и дали Унгария не е изпуснала победата тогава, когато двата отбора останаха с по 10 души, той обясни: "Милош днес направи грешка, която не е характерна за него. Между другото, вярно е, че има ситуации, които той усложнява от време на време. Не избира прости решения, но вероятно го води и самата емоция от срещата. Ще го гледаме на видео още веднъж и ще преценим дали да говорим с него".

Селекционерът на Унгария не пропусна да каже добри думи и за националния тим на България.

"Илиан Илиев работи от скоро с отбора, но успя да вдъхне самочувствие на играчите – изтъкна италианският специалист. - Този мач може да бъде важна първа стъпка за българския отбор по пътя към развитието им".