България ще играе със Сърбия на нов стадион в западната ни състедка в квалификация за Европейското първенство по футбол през 2024-а година.

Самият президент на страната Александър Вучич откри във вчерашния ден новото съоръжение, което се казва "Дубочица" и се намира в Лесковац, предаде "Танюг".

"Моля и вас, и треньорите да сте упорити и трудолюбиви, защото резултатите няма да дойдат от красотата на стадиона, а от работа", каза Вучич пред треньори и играчи.

"Помолих ги да изиграем последния мач от квалификациите, може би решаващият за Европейското първенство, на което не сме ходили от 24 години, тук в Лесковац", каза Вучич.

"Искам да видите, че ние можем да правим всичко по-добре, отколкото в която и да е част на Европа“, подчерта сръбският президент. Той каза, че другите стадиони могат да имат повече или по-малко места, но не са по-красиви.

"Скоро откриваме стадион в Лозница и Зайчар, а след това изграждаме голям стадион в Белград“, съобщи Вучич.

В класирането на нашата група "G" лидери до момента са тимовете на Унгария и Сърбия, които имат по 7 точки. Черна гора имат 4, България е с 2, а последни са Литва с 1 точка.