Националният селекционер на България - Илиан Илиев, говори на официална пресконференция преди утрешната контрола с Азербайджан в Баку.

"Нямахме шанса да гледаме мача на Азербайджан с Монголия, но знаем, че са спечелили с 1:0 и са доминирали през цялата среща. Победили са напълно заслужено", заяви наставникът на Черно море.

"Сигурен съм, че този турнир ще ни помогне да се подготвим за Лигата на Нациите. Гледали сме отбора на Азербайджан няколко пъти, имат силни страни. Но се надявам, че утре ние ще запазим традицията България да не губи от Азербайджан. Със Сърбия и Унгария имаше доста позитиви. Срещу Танзания не изиграхме най-добрия си мач, но резултатът е положителен. Надявам се, че един лош резултат ще има негативни реакция. И не искам да мисля за това", добави Илиев.

"Имаме играчи с умора. И днес след тренировката, а и утре ще се види дали и какви промени ще се направят. Но по принцип няма да бягаме от състава. При някои футболисти, които нямат ритъм може да има натрупана умора. Днес казах на футболистите, че трябва да имаме самочувствие. Мачът с Танзания можеше да ни навреди. Обстановката утре е като за официален мач. Противникът също е сериозен – ние така или иначе щяхме да играем с тях, дори и да нямаше турнир. Азербайджан е на нашето ниво, а и малко по-напред откъм резултати. Ние трябва да си върнем самочувствието, което малко ни е смачкано. Това може да стане с отговорна игра, с концентрирани действия. Те имат хора които могат да играят футбол. Ние, ако не сме концентрирани в защита, ще си докараме сами проблеми. Днес говорихме с играчите, обяснихме им, че с една тренировка в София трудно ще променим нещо. Затова искам отговорност", каза още Илиев.