Унгария обяви разширен състав от 25 футболисти за последните два мача от Европейските квалификации. Първият е на 16-ти ноември срещу България в Пловдив, а вторият – домакинство на Черна гора три дни по-късно.

В групата попадна звездата на Ливърпул – Доминик Собослай. Халфът се присъедини към “мърсисайдци" в началото на сезона и взе “осмицата", като записа 15 мача, реализирайки два гола и още две асистенции.

Ето и пълната публикация от сайта на унгарската футболна федерация:

Селекционерът Марко Роси обяви състава на А-отбора за европейските квалификации срещу българите и черногорците. Въпреки многото контузии, място в националния отбор получиха само футболисти, които са били в състава преди това.

Отборът на Марко Роси ще играе срещу България при закрити врати в Пловдив на 16 ноември, а три дни по-късно ще приеме Черна гора на "Пушкаш Арена". Ако унгарският национален отбор спечели поне една точка в двата мача, той ще се класира директно за Европейското първенство в Германия догодина.

"В момента България е в доста трудна ситуация заради напрежението между асоциацията и феновете, а и имат нов треньор на националния отбор. Смяната на треньора засяга много неща и въпреки, че България вече не може да се класира за Европейското първенство, те ще продължат да представляват страната си, така че съм сигурен, че ще направят всичко възможно за най-добър резултат. Знаем, че те имат редица опасни играчи в отбора си, така че трябва да покажем най-доброто си лице, за да постигнем успех.", каза Марко Роси пред mlsz.hu.