Задачата за мача срещу България е ясна и тя е да направим и последната крачка към класиране за финалите на Евро 2024. Това заяви селекционерът на Унгария Марко Роси преди мача с България.

България приема Унгария в квалификация за Европейското първенство в Германия през 2024 година. Двубоят е на 16 ноември (четвъртък) от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски“ и ще се играе пред празни трибуни.

Унгарците се нуждаят от равенство, което ще им осигури място на финалите на Евро 24.

Италианският специалист заяви, че познава добре българските национали и е на мнение, че те можеха да имат четири или пет точки повече, но не са имали  късмет в предните си двубои.

Запитан дали е запознат с позицията на федерацията на Унгария относно промените на стадиона-домакин на мача, Роси отговори: "Досега не бях чел нищо и не исках писанията в интернет да ми влияят. Бях фокусиран изцяло върху мача с България".

"Проучихме съперника и видяхме, че въпреки че имат само две точки, те нямаха късмет в голяма част от мачовете – анализира Марко Роси. - България играе добър футбол и можеше да има четири или пет точки повече. Уважаваме съперника, но искаме да направим последната крачка към целта ни утре. Моя слабост е, че не мога да подготвя отбор за равенство. Ако обаче стигнем до такова, няма да плача".

Унгарският специалист посочи, че промените, които ще направи ще са тактически, а не в състава.

"Проучихме работата на Илиан Илиев в Черно море и знаем каква система използва там – заяви селекционерът на Унгария. - Разбира се, не знаем какво ще предпочете в националния отбор, но сме се подготвили за всичко. Познаваме всеки български национал, без изключения. Помня Кирил Десподов от Каляри и знам колко добър футболист е, но в този отбор се отличава не само той".

Защитникът Милош Керкез, част от английския Борнемут, добави, че големият скандал около мястото на провеждане на мача не е повлиял на унгарските национали. Те са се подготвяли за двубой, какъвто в крайна сметка ще има.

"Не сме толкова притеснени от терена, той е добър и може да се играе. Излизаме утре и искаме да спечелим. Аз съм добре, отпочинал и готов за игра. Подготвяхме се така, все едно ще има мач. Не сме се съмнявали в това. Има и наши фенове, които видяхме на летището. Искаме утре да спечелим за тях, въпреки че няма да могат да наблюдават мача от трибуните", заяви Керкез.