Селекционерът на България Младен Кръстаич говори преди мача с Унгария утре, който е втори за националния отбор от група "G" на европейските квалификации. "Лъвовете" загубиха с 0:1 от Черна гора в петък и в понеделник се нуждаят от позитивен резултат.

Специалистът призна, че има проблем с Петко Христов, който е получил удар в мускул на крака в петъчната среща и е под много сериозен въпрос за утре.

"Изиграхме един добър и тежък мач срещу Черно гора. Отборът ни е по-изтощен от този на Унгария, мисля че бяхме по-добрият отбор, заслужавахме не само да вземем точка, но и да победим. Нашият отбор е мотивиран и днес. И само грешката, която направихме, както и някои други пропуски в двубоя в петък, трябва да отстраним. Реакцията от публиката бе категорична", заяви Кръстаич.

"Пети път сме заедно и мисля, че мотивацията е на високо ниво. Има грешки, но искам да ги изтърпим, за да растем", добави той.

След това сърбинът заяви, че със сигурност ще има промени в състава, като едната ще е наложителна. По всяка вероятност мястото на Христов ще играе Пламен Гълъбов.

"Отпадна една опция с контузията на Недялков. Не сме в добра ситуация с Петко Христов и не е ясно дали ще играе. Но никой не искам да ни жали, ще играят тези, които са здрави. Антон Недялков е квалитетен и опитен футболист, видяхте колко липсва", продължи Кръстаич.

Попитан дали има план "Б" при негативен развой на мача, той отговори:" План Б винаги има както и да върви мача - и при равенство, и при загуба, а и при победа".

"Знаем си нашата класа. Искам да показваме, че се стараем да играем футбол и се борим за националния герб. Това искам да направим - един млад отбор, който има класа. Очакванията са за пълен стадион, което ще окаже натиск върху играчите. Но великите играчи се раждат на такива мачове", допълни сръбският селекционер на България.

"Да, Черна гора са опитни и физически играчи, но и въпреки това искахме да играем с висок риск, но за съжаление не се получи да вземем точки. Утре ни чака същият тежък мач. Но както казах, в такива мачове се раждат големите играчи", завърши наставникът.