Случилото се по уличите на София преди и по време на мача с Унгария е тъжно за нас играчите и за България. Това коментира капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов след равенството на отбора срещу Унгария.

В квалификация за ЕВРО 24 от група "G“ България и Унгария завършиха наравно 2:2 на празния стадион "Васил Левски“. Точката класира унгарците за финалите на шампионата в Германия.

Преди и по време на мача в района на стадиона се проведоха масови протести на феновете срещу БФС, като напрежението ескалира, стигна се до сблъсъци и пострадали.

"Разбрах преди минути какво се е случило – каза Десподов след мача. – Не трябва да се случват такива неща. Разбрах и за ранени. На всички от отбора ни е тъжно от случващото. Искаме си феновете по трибуните, да ни подкрепят, да са до нас.

Правилно е било да не ни казват какво се случва. За нас бе важно да излезем и изиграем мача достойно и с високо вдигнати глави. Днес играхме като отбор. Показахме характер и играхме за честта си. Борихме се до последно.

Мисля че днес всички дадохме максимума. Играхме като отбор, борихме се, дадохме всичко от себе си. Така трябва да бъде“.