Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира защо е била отказана контролата с Аржентина. Той говори при откриването на нов терен за минифутбол в Елин Пелин. Михайлов разясни, че поканата за такъв мач е била за датите, в които тази седмица националите ни играят мачовете си в Лигата на нациите.

"Няма как да играем три мача за пет дни – заяви Михайлов. - Имаме меморандум с Аржентинската футболна асоциация за съвместна работа, така че кой знае в бъдеще дали няма да има пак шанс. Но е много трудно, защото календарите и датите за мачовете трудно се напасват. УЕФА ни задължава да няма почти приятелски мачове, затова има и Лигата на нациите“.

Президентът на БФС каза още, че догодина ще бъде отбелязана и 100-годишнината на футбола в България. В тази връзка се работи за контрола с Германия.

Борислав Михайлов изрази надежда, че в скоро време в България ще има нов хубав голям стадион.

"Винаги съм казвал, че няма футболна федерация в света, която да прави стадион. Това е въпрос на държавата и на държавната политика в спорта – заяви Михайлов. - Така че се надявам в скоро време да има един хубав стадион, голям, в България. Въпреки че два такива са на път. В Пловдив и двата стадиона вървят добре, строителството върви. И на Ботев, и на Локомотив. Освен това, във Варна също – на Черно море стадиона. Така че се надявам до 1-2 години тука да има един стадион, с който да докарам финал за Суперкупа или за Купата на Конференциите. Стадион "Пловдив" е голяма болка за мен да го гледам как се руши. Там съм играл много мачове, там могат да се съберат 50 000 души. Там също може да се направи и то за не толкова много пари, защото чашата е добре направена. Бетонът си седи, трябва да се поставят седалки, теренът е добър, защото никой не влиза. Инвестицията не би трябвало да е много голяма“.

Президентът на БФС заяви още, че първенството във формат с 16 отбора е много добър вариант.

"Наистина изглежда много добър формат. Много е интересно, има и плейофна система. Много е интересно, има много яки мачове и доста от отборите израстват – посочи Михайлов. - Получи се интересна среща Левски – ЦСКА. Много хубав мач, много съм доволен от поведението на публиката. Последните години става все по-добро, което е радващо. Защото така този мач се превърна в един празник".