Играчите ми се бориха като гладиатори.  Това може би трябва да е един от най-щастливите дни в историята на литовския футбол. Това заяви селекционерът на националния отбор по футбол на Литва Едгарас Янкаускас след равенството на тима му с България.

Отборите на Литва и България завършиха наравно 1:1 в Каунас, в квалификация за Европейското първенство в Германия през 2024 година. От средата на първата част домакините играха с десет души.

И за двата тима това е първа спечелена точка в квалификациите, като литовците са изиграли два мача дотук, докато за селекцията на Младен Кръстаич това бе трети двубой.

"Благодарност към феновете и зрителите, които направиха този празник възможен днес и компенсираха тази загуба на наш играч на терена – каза след мача Едгарас Янкаускас. - Трябва да им се поклоним и да им благодарим, че най-после на истински стадион в Литва можем да видим и преживеем спектакъла, по който целият свят е полудял“.

"До този червен картон мисля, че успяхме да направим това, което бяхме планирали. Успяхме да затворим пространствата без топка, след което да тръгваме в атака. Вкарахме след корнер. Може и да сме имали късмет, но той беше заслужен. Едвинас (авторът на гола за Литва) атакува агресивно топката в този момент – посочи специалистът. - Мисля, че изгонването ни даде много добър урок. Значи можем да завършим наравно и с човек по-малко. Разбира се, трябваше да се даде много енергия в защита. През второто полувреме пренаредихме тактическата постройка, което допълнително затрудни достъпа на противника до опасни зони. Днес отборът израсна“.