Само 4 състава в Европа са в по-дълга серия без победа от националния ни отбор, показва официалната статистика.

След поражението с 0:2 от Литва в събота "трикольорите" записаха осма поредна среща без успех, а в това число се включват и контролите. Селекцията на Младен Кръстаич не е постигала успех от 16 ноември миналата година, когато спечели с 2:0 като гост на Кипър след попадения на Кирил Десподов и Спас Делев. Оттогава последваха равенства срещу Люксембург, Литва и Сърбия, и загуби от Черна гора на два пъти, Унгария, Иран и тази от литовците.

Кипър, който бе последният победен от България, също в момента е в серия от 8 двубоя без успех. В по-дълги суши от България и Кипър от тези в Европа са само Фарьорските острови (10 мача), Андора (11 мача), Лихтенщайн (32 мача) и Сан Марино (133 мача).

За последно България допусна 8 срещи без победа между ноември 2021 и миналият юни. Преди това "лъвовете" имаха 9 двубоя без успех между ноември 2020 и септември 2021 година.

Националният отбор на България ще има възможност да прекъсне негативната последователност утре. "Лъвовете" гостуват в Тирана срещу Албания, който няма загуба 5 поредни срещи, като спечели 4 от тях и се нуждае само от точка, за да се класира на Европейското първенство през 2024 година.