Защитникът Валентин Антов пропусна първия мач на националния отбор в Букурещ срещу Румъния (0:0), тъй като ден по-рано игра за Кремонезе плейоф за влизане в Серия "А". Той се прибра в София във вторник, тренира един ден сам, а веднага след това се включи в лагера, воден от Илиан Илиев. "Лъвовете" заминаха днес за Любляна, където ще играят втората си и последна проверка за юни срещу участника на Евро 2024 Словения.

"Бих казал доста добър сезон направих, въпреки че накрая не успяхме да влезем в Серия "А". И сега се надявам да напривим един добър мач, с добра игра и да завършим с позитивен резултат. И след това ще излезем в почивка. Какво мога да кажа за съперника Словения? Те са на Европейско първенство, имат 2-3 футболисти на световно ниво. Ние трябва да сме готови за един сериозен двубой и да покажем най-доброто си лице", започна Антов.

"Имаме серия от срещи без поражение, откакто дойде Илиан Илиев като треньор, но се надявам да започнем и серията с победи. Наясно сме, че ни чака сериозен съперник като Словения, но мисля всички сме готови за предизвикателството. Ще дадем всичко от себе си и каквото е останало в нас като енергия за положителен резултат. Ние сме националният отбор на България и всеки мач трябва да даваме 200 % от себе си, най-доброто, на което сме способни. Знаем в каква ситуация сме и с добра игра и желание трябва да покажем по-добро лице. Също така се надявам да си личи, че ни пука за цялостното подобряване на българския футбол", мотивиран е бранителят.

"Не искам да давам прогнози, а да побеждаваме. Имаме добри футболисти, имаме възможности. Има нови идеи, нов треньор, трябват няколко мача, за да се напаснат нещата и да се показват по-хубави неща. Да вкараш голове е неизменна част да побеждаваш, така че трябва да се бележи", продължи той. 

"Може би самочувствието трябва да се промени. Поради ред причини - напрежение, хората говорят, понякога го няма. Но когато си на терена, трябва да се играе със самочувствие. И това да се показва повече и повече. Аз не мога да говоря кой какво вярва. Казвам, че можем по-добри неща да показваме, по-добри игри на терена. Това е целта - по-добри мачове и резултати", убеден е националът.

"Дошли сме да дадем най-доброто и то срещу силни отбори. Добри резултати с добри отбори - от това ти идва самочувствието. Къде ще играя? Не искам да спекулирам, лятото е дълго, трансферният период тепърва отваря. Искам да съм в добър клуб на максимално високо ниво", каза още Антов на летище "София".