Първият видеоразбор, който националният селекционер Илиан Илиев бе планирал в Баку за турнира FIFA Series, пропадна.

Причината за това станаха транспортните неволи, които имаше цялата българска делегация при заминаването от София, съобщава БТА.

Тъй като багажът бе натоварен неправилно, се оказа, че чантите и куфарите на пасажерите трябва да бъдат свалени. След това бяха поставени сандъците с екипировката, както и с работните елементи на играчите. Едва тогава започна отново качването на останалия багаж. Всичко това бе забавено допълнително и заради липсата на достатъчно платформи.

Закъснението се увеличи от първоначалните 40 минути на час и 10 минути в София. Което пък от своя страна направи седенето в самолета още по-дълго. И така цялата програма бе пренаредена, като от нея отпадна първи планиран за Баку видеоанализ.

Отборът пристигна в столицата на Азербайджан в 20:05 часа местно време, след което пое към хотела си "Хаят Баку".

С планираната вечеря от 21:00 часа и предстоящото време за почивка, Илиев ще се опита да намери решение на казуса.

Неговият план бе един видеоразбор днес, а втори утре преди обяд. Самият той ще прецени дали футболистите му ще влизат два пъти в залата за анализи или веднъж.

По програма утре бе планирано видеоразузнаване на противника в първата среща - Танзания.

Утре българският отбор тренира от 16:00 часа на стадион "Нефтчи Арена", който е на 30 минути от хотела на отбора. Заниманието ще бъде предимно тактическо, обясни наставникът.

Първата среща от пилотния турнир FIFA Series е на 22 март на "Далга Арена" и противопоставя България и участникът в последната Купа на Африка Танзания.

На друг стадион в Баку играят домакините от Азербайджан и Монголия.

До момента Илиан Илиев има два мача начело на България, и двата завършили с един и същи резултат 2:2.

На 16 ноември "лъвовете" направиха равенство с Унгария, а три дни по-късно взеха точка и от Сърбия в Лесковац.