10 000 гледаха контролата между България и Иран, която се проведе на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив, предаде репортер на "Фокус".

Мохамад Мохеби (13) бе точен за гостите, а двубоят бе първи за представителния ни тим в "града под тепетата" от 40 години насам.

Нашите излязоха за церемонията преди мача с бели фланелки с лика на бившия национал Петър Хубчев и надпис "С теб сме". Както е известно, героят от САЩ'94 се бори с коварна болест.

Иран поведе в резултата след груба грешка на Илия Груев. Новото попълнение на Лийдс опита неспокосано да върне топката към излезлия напред вратар Димитър Митов. От това се възползва Саман Годос, който овладя и центрира към Мохамад Мохеби и за него не беше проблем да засече с глава на празна врата за 0:1.

Първият точен удар за нашите дойде чак в 30-ата минута. Той бе дело на  капитана Кирил Десподов от фаул, но вратарят на гостите не се затрудни.

Малко след това Андриан Краев подаде с пета към Лукас Петков в наказателното поле. Нападателят на немския Гройтер Фюрт опита удар между двама играчи на Иран, но след рикошет топката излезе в корнер.

България игра в състав:

Димитър Митов, Димо Кръстев (69- Кристиан Димитров), Алекс Петков (59- Валентин Антов), Илия Груев, Виктор Попов, Иван Йорданов, Андриан Краев (69- Илиан Илиев), Ивайло Чочев (59- Доминик Янков), Лукас Петков (85- Спас Делев), Кирил Десподов, Преслав Боруков (59- Георги Русев).