Президентът на Българска професионална футболна лига Атанас Караиванов взе отношение по повод думите на Младен Кръстаич по време на пресконференцията преди двубоя срещу Албания във вторник. Националният селекционер заяви следното: "Не е моментът да говоря тук за големия проблем в българския футбол, защото ще изглежда като оправдание. Вижте в Сърбия и Хърватия колко чужденци играят и си направете сметката. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Трябва да се грижим за нашите деца. В момента аз се чувствам българин, не би трябвало аз да уреждам паспорти за българските деца. Ако това продължи като тенденция, вас скоро няма да ви има“, каза Младен Кръстаич на пресконференцията в Тирана.

Ето позицията на Атанас Караиванов след оценката на Кръстаич:

"Договорът на Младен Кръстаич като национален селекционер на България трябва да бъде прекратен веднага след тази пресконференция. Той няма нито реални, нито морални правомощия да дава оценка на футболното първенство на нашата страна. Мога да го уверя, че, по редица критерии, нивото на efbet Лига е по-високо от това в Сърбия и Хърватия, които служителят на БФС ни дава за пример. Вместо да си подаде оставката, след позорната загуба от Литва в събота в центъра на София, днес Кръстаич реши да "закрива българското първенство" от Албания. Балканска война... Колко чужденци ще играят в отборите на ЦСКА, Левски, Лудогорец или Ботев Враца, няма как да се решава от човек, който през последните месеци с всеки мач ни убеждаваше, че не разбира нищо от футбол. Националният ни отбор никога не е играл толкова слабо и объркано, изборът на титулярен състав, тактика и смени никога не са били толкова пародийни. Жалко за момчетата, които са в безизходица“, заяви Атанас Караиванов.

"В професионалния футбол у нас има картотекирани 711 професионални футболисти, от които 511 в клубове в Първа лига. Броят на чужденците е 180 за Първа и 36 за Втора лига или около 30% от всички играчи, без да броим играчите с аматьорски договор във Втора лига. Проблем на нашите момчета е да се преборят за титулярните си места. Клубният футбол на Стария континент отдавна не се дели на "местни и чужденци". Човекът, който полага неистови усилия да закрие националния ни отбор, днес ни заплаши, че има опасност да закрием първенството. Имам много приятели сърби, включително и във футбола, с които съм работил заедно. Подобен екземпляр не бях срещал", допълни той.

"Като президент на БПФЛ очаквам реакция на Борислав Михайлов и ИК на БФС и освобождаването на Кръстаич, каквото е и желанието на цялата футболна общественост у нас и феновете на футбола“, завърши Атанас Караиванов.