Капитанът на унгарския национален тим - Доминик Собослай, коментира абсурдa с неяснотата около провеждането на европейската квалификация между България и Унгария.

Двубоят между двете държави трябва да се проведе в четвъртък, но все още не е ясно къде точно ще се случи това. Община Пловдив отказа да предостави ст. "Христо Ботев" за ползване на БФС, което означава, че трябва да бъде намерено ново съоръжение с лиценз.

Халфът на Ливърпул и неговите сънародници не скриха шока си от нелепата ситуация.

"Може би последно ми се случи в първенството до 12 години, когато не знаех в неделя дали ще имаме мач в четвъртък. Но няма смисъл да се притеснявам какво се случва в България или защо ситуацията се получи така, ние се концентрираме само върху собственото си представяне. Ще се подготвим по същия начин, както за предишните ни мачове, и ще стигнем до Европейското ", каза Собослай в миксзоната след победата на Ливърпул над Бренфорд вчера.

"Остават ни още два мача с България и Черна гора и това е по-важно от всичко друго. На нас, играчите, ни е забранено да се занимаваме с въпроса дали ще има мач срещу България. Вярвам, че никой от моите съотборници не мисли много за това. Ние сме настроени да играем два тежки мача, в които трябва да вземем шест точки. Не се занимаваме с окончателното решение за мача срещу България. Едно е сигурно - ако няма мач, ще се класираме за Европейското първенство, а ако играем срещата, пак ще се класираме. В четвъртък вечер трябва да сме сигурен участник на европейското първенство, нищо друго няма значение", каза още Собослай.