България стигна до пълен обрат срещу Сърбия в последен квалификационен мач и за двата отбора за класиране на ЕВРО 2024, което ще се проведе догодина в Германия.

Капитанът Кирил Десподов отбеляза в 69-ата минута след асистенция на Филип Кръстев. Само 10-минути пред това Георги Русев откри за "лъвовете" с остър диагонален шут след грешка на Филип Костич.

За "плавите" попадението отбеляза защитникът на Вердер (Бремен) Милан Великович в 17-та минута след асистенция на звездата на саудитския Ал-Хилал - Александър Митрович.

В 28-ата след далечен диагонален удар на капитана на България Кирил Десподов, топката нацели напречната греда и левия страничен стълб.

Сърбия се нуждае от равенство, победа, а при поражение от България и загуба на Черна гора от Унгария, "плавите" ще играят на Шампионата на Стария континент.

България е без никакъв шанс за класиране напред и със сигурност "лъвовете" ще заемат последното 5-о място в група "G", освен ако не направят обрат и не победят с разлика "плавите" в Лесковац.