Независимият депутат Радостин Василев, който е бивш министър на младежта и спорта, попита директно Борислав Михайлов кога той ще си подаде оставката от поста президент на Българския футболен съюз. Василев бе част от Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание, която изслуша представителите на БФС в лицето на Борислав Михайлов, Борислав Попов и Христо Запрянов.

Като независим депутат, Василев получи думата последен. Юристът по спортно право напомни на членовете на Комисята няколко скандала с участието на Михайлов през последните години.

"Ако нещо съм се объркал, разбрах, че от СДВР не е дошла препоръка за затваряне на стадиона. Второ, г-н Михайлов и ръководството на БФС не казаха кой, как и по какъв начин им е предоставил данни, че се очакват ексцесии на срещата, защото само твърдяха за такива ексцесии. Също така, според тях протестът е платен. Това са само голи твърдения. Високата степен на опасност, за която мисля, че говори главният секретар, е на всички мачове между Левски и ЦСКА, между Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив. Тя не предпоставя затваряне на стадиони и преместване на мачове. Става ясно, че вие информирате УЕФА, за неща, които не сте получили от СДВР или от полицията, те отрекоха да са дали такива нареждания. Г-н Попов чете частично отговори на СДВР, които са общи по принцип, но няма препоръки за затваряне на срещата или преместване. УЕФА не затваря срещи в този случай. Срещата е затворена пред празни трибуни от БФС. УЕФА е препоръчала, след като БФС индиректно с много писма им вменява риска да е при тях. Г-н Михайлов, аз разбрах, че не чувствате вина за случилото се пред стадиона и че не смятате за необходимост да носите каквато и да е отговорност. За разлика от повечето колеги тук, поради спецификата на моята работа, аз Ви познавам от 2007-2008 г., тъй като съм спортен адвокат. Това, което виждам днес тук, е едно и също в последните 17 години – този тип изслушвания, обяснения. Български полицаи бяха атакувани от протестиращи, невинни български граждани бяха бити в заведение в Министерството на спорта. Отдолу в заведението нахлуха полицаи и пребиха хора, които нямат нищо общо с протеста. Т.е. обществото страда като цяло от случилото се. Полицаите не са виновни, че има хулигани, които правят провокации. Полицията трябва да бъде защитавана, когато си върши работа, но имаше полицаи, които пребиха хора, те трябва да си понесат отговорността. Според мен, Вие, г-н Михайлов сте причината за всичко това, тъй като 18 години не се чувствате виновен за нищо. Вие кога ще се махнете от Българския футболен съюз, за да дадете възможност на този спорт в България да се развива нормално, защото Вие като президент изключвате отбори, които са срещу Вас на Конгреса, Вие като президент сте свързани с черно тото. Има Ви на снимка с международния организатор на черно тото Дан Тан в Сингапур. Вие като президент сте свързани с редица неща, които не говорят добро за един президент на БФС. Това цялото нещо има за цел да разбере, Вие ще си ходите ли най-накрая, или няма да си ходите“, заяви Василев.

Михайлов отговори, че това не е по темата и няма да отговори.