Националният селекционер на Словения - Матияж Кек, не остана особено доволен от равенството на неговия тим срещу България. Контролата в Любляна завърши 1:1, а само след няколко дни словенците започват участието си на европейското първенство в Германия.

"Мач, който трябваше да изиграем, макар и в неподходящ момент. Все пак някаква имитация на това, което ни очаква във втория кръг на Европейското първенство. Някои неща бяха добри, други - не. Но също както срещу Армения преди четири дни, и днес липсваше динамика, скорост, агресия. Но някои от футболистите са в много стабилна форма, така че съм сигурен, че след осем дни ще бъдем добре“, каза Кек след мача с България.

"Аз искам да спечеля, когато и да е. Така че равенството не е добре. Днес не успяхме в последните десет минути, въпреки че направихме шест смени. Това бяха свежи играчи, но всичко беше на 80, 90 процента, което не е добре. Повече се притеснявам от контузиите на хората, които днес не взеха участие. Ще изчакам два-три дни, иначе ще трябва да сменя тези хора. Без тренировки не става. Противникът беше достатъчно добър, за да ни предизвика. След като направихме малко глупости, вкараха ни гол още в първите минути, но пък бързо се върнахме. Важно е Шешко да играе, след като имаше контузия, но Стоянович, Блажич и Вербич не взеха участие, така че ротацията не е такава, каквато планирах. Но да го разгледаме като възможност за другите да се покажат.Всяка серия означава нещо. Да не губя 11 поредни мача тук е добре, но аз искам да спечеля. Мога да приема този равен резултат като тренировка, която показа, че трябва да вдигнем някои неща на по-високо ниво“, завърши селекционерът на Словения.