Александър Димитров, селекционер на националния ни отбор за юноши, коментира на българска земя успеха на тима ни над Полша като гост в квалификация за Евро 2025 за тази възраст.

“Момчетата много, много работиха, за да постигнат тази победа. Първият компонент в нашата концепция е бягането. Второто е взаимопомощта на терена. Работиха като отбор, всеки помагаше на човека до себе си. Изпълниха всичко, за което се бяхме подготвили.

Много се радвам за резултатите на мъжкия национален отбор под ръководството на Илиан Илиев. Той е много голяма личност. Той е един от първите, които ми се обадиха след победата, това показва колко голям човек е. Тук е моментът да благодаря на Илиан, че не пипа момчета от младежкия национален отбор“, заяви Димитров.

“Имахме проблеми с контузии. За съжаление, ситуацията с Никола Илиев не е добра откъм игрови минути. Когато футболистите играят редовно, това се вижда. За да бъдат извикани в младежкия национален отбор, трябва да се представят добре в клубовете си. Може да има и по-голямо доверие към момчетата, на база какво доверие получават чужденците“, пожела си Димитров.

“Ние повече от 30 години не сме се класирали на голям форум, мен ме боли много. След конгреса на БФС чувам постоянно думата обединение, защо да не се обединим. Развитието на българския футбол върви отдолу нагоре. На финалната права сме и много малко ни дели от класиране на европейско първенство.

Това, което сме планирали, е юни месец да съберем по-малкия набор 2004-2005 година, имаме доста момчета от тази възраст, защото те две години нямат международни изяви. Останалите трябва да направят добра подготовка с клубовете си. Аз бих ги събирал всеки месец, но за съжаление, това го няма никъде", сподели още селекцонерът на младежите.