Националният отбор на България гостува на Румъния в контрола, която ще се проведе в Букурещ. Проверката започва в 21:30 часа българско време и ще бъде ръководена от турчина Атилла Караоглан.

Това ще бъде пети мач за Илиан Илиев начело на трикольорите, като старши треньорът на Черно море постигна три равенства и една победа. Илиев срещна непредвидени трудности при сглобяването на състав за приятелския мач с Румъния. Той получи отказ от Лудогорец за играчите Спас Делев, Антон Недялков и Тодор Неделев. Контузии и преумора пък попречиха на Лукас Петков, Петко Христов, Илия Груев, Светослав Ковачев да бъдат част от групата за мача със северните ни съседи. Валентин Антов също няма да е на разположение довечера.

Селекцията на Едуард Йорданеску не спечели в първите си две контроли от 2024 г, след като направи равен със Северна Ирландия и загуби от Колубмия. Румънците ще играят на европейското първенство в Германия, като са в една група с Украйна, Белгия и Словакия. Последната контрола между България и Румъния е от 2015 г., когато мачът завърши 0:0. България има три победи в последните 5 официални мача срещу Румъния. За последно губим от този опонент в световна квалификация през 1989 г.