Александър Димитров, треньор на младежкия ни национален отбор до 21 години, анализира категоричния успех на България над Естония в европейска квалификация.

"Резултатът малко заблуждава. Подготвяхме се от неделя за труден мач, защото аутсайдери няма. Представянето на естонците в последния мач срещу Германия ни караше да бъдем пределно концентрирани. Видяхте, че в началото играта бе двуостра", заяви той пред "Диема Спорт".

"Поздравявам футболистите ни, защото дадоха максимума. Този отбор започна своето развитие от първия мач срещу Естония, който беше коренно различен. Поздравявам ги за това, че израстват с всеки мач и се вижда възходяща градация. За мен е удоволствие да работя с тези изключително талантливи играчи.

Не помня кога за последно младежкият отбор е бил с 6:0. Тези момчета имат голямо бъдеще, стига да имат и късмет. Той ни липсваше в някои от мачовете.

Имаше напрежение. Всички знаехме, че този мач трябва да го вземем. Не на всяка цена, но знаехме, че трябва да бием. Това малко се отрази на играта ни в началото, но ние имаме вяра в тези играчи. Имаме добър колектив", заяви Димитров.