Националният отбор никога не е бил разграден двор откъм организация. Във всеки един момент ситуацията е под контрол. Когато имаме човек, който отсъства, сме мислили за заместник и сме обявявали кой е повикан. Това заяви селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев пред журналисти.

Националите се подготвят за контролите с Румъния на 4 юни и Словения на 8-и.

Специалистът не скри разочарованието си от факта, че седем от играчите, които първоначално повика за мачовете, не са на разположение. Илиан Илиев предупреди, че по-нататък в щаба ще си правят изводи на кого могат да разчитат, но пък видя позитиви при наличието на 15 човека от последния лагер.

"Петко Христов не е добре физически след последния му мач и е добре да бъде съхранен, за да се възстанови за другия сезон – анализира специалистът. - Лукас Петков има неприятна контузия - скъсани връзки на глезена и той пропуска лагера. После дойде и случаят с футболистите на Лудогорец, които не са пуснати от клуба. Има и някои контузени, а други няма да дойдат, защото реално започват подготовка и квалификации за Шампионска лига.   На Илия Груев-младши му се отворила старата контузия в глезена от турнира в Азербайджан, след като в мачовете с клубния му тим Лийдс бил ударен на същото място. Виктор Попов - защитникът на Черно море, който е използван и в ляво, и в дясно, също има проблем в крака. Той обаче е на лагер с националния тим, за момента тренира и след последващ фитнес-тест ще се преценява дали може да помогне на отбора срещу Румъния и Словения. Светослав Ковачев също има проблеми с глезена и са му препоръчали почивка“.

Попитан какво е положението с Валентин Антов и дали ще търси други попълнения при нови хора с травми, той отговори: "Дай Боже да няма други контузии, за да не викаме нови хора. Валентин Антов си пристига на 3 юни и веднага след това се включва в лагера и в Словения ще играе, ако няма проблеми от последния мач. Появиха се информации, че бил преуморен, но е нормално. Но той очаква да влязат в Серия А и ние му го пожелаваме".