22 ноември (сряда) може да бъде считан за един от най-важните дни в българския футбол. За тогава е насрочено изслушването на Борислав Михайлов в парламента.

В официалния сайт на Народното събрание на Република България бе публикувана информация за предстоящото заседание на Комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.

В дневния ред на 22 ноември са залегнали две точки, като втората е свързана с президента на БФС. Основният казус, по който Михайлов ще дава обяснение, са проблемите на мача България - Унгария.

"Фокус" публикува пълното съобщение за дневния ред на Комисията:

22/11/2023, 14:15

1. Изслушване на г-н Петър Петров – изпълнителен директор на "Академика 2011“ЕАД, на основание чл. 28, ал. 1 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, във връзка със състоянието на спортното съоръжение "Арена-Бургас“ и готовността му за провеждане на спортни мероприятия, както национални, така и международни.

2. Изслушване на г-н Борислав Михайлов - президент на Български футболен съюз, на основание чл. 28, ал. 1 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, във връзка със създадените проблеми при организацията за провеждане на футболната среща за европейски квалификация на 16.11.2023 г. между България и Унгария .

3. Разни