Унгарският национален отбор започна подготовка за мача с България. В официалния сайт на футболната федерация бе публикуван обширен материал, включващ интервюта с двама от футболистите на тима.

Ето какво написаха "маджарите":

Мъжкият ни А отбор, който се готви да играе срещу българите и черногорците, започна тренировки в пълен състав в тренировъчния център на MLSZ.

Всички играчи, които пристигнаха в Телки, са напълно здрави, с изключение на Роланд Салай и Петер Гулачи.

Преди тренировката Денес Дибуш и Адам Наги участваха в пресконференция, където казаха, че биха искали да могат да се борят за европейско участие на терена, т.е. да се проведе мачът в България.

– Разбира се, че четем новините за мача в България, но ние се готвим за мач в четвъртък и ние също искаме това, защото искаме да си осигурим европейско участие на терена. Българският отбор трябва да се приеме сериозно, схемата им на игра може да се промени след назначаването на новия треньор на националния отбор, така че ние се опитваме да се подготвим за всички евентуални събития - каза Денес Дибуш.

Адам Наги заяви относно следващия мач на националния отбор срещу българите, че отборът не може да влезе в мача с такава нагласа, както в последния срещу литовците.

– Сгрешихме срещу литовците, мислехме, че след като победихме сърбите, сме преодолели трудностите. Трябва да избегнем този леко небрежен манталитет срещу българите отдалеч и да излезем на терена с типичното си отношение. В предишните мачове целият отбор вложи сърце и душа на терена, а това ще е необходимо и в последните два мача.