Полузащитникът на България Илия Груев говори пред медиите преди утрешната квалификация за Евро 2024 в Будапеща. Според него пълният стадион няма да окаже влияние на съотборниците му, и че всички в отбора мислят само за добър резултат.

"Очаквам динамичен мач, очаквам тежка битка с играчи, някои от тях играещи в Бундеслигата. Това е най-добрият съперник в нашите пет двубоя до момента. Познавам Собослай – много е добър, много добра каса, с далечни удари може да ни изненада. Знам и Вили Орбан, както и Салай от Фрайбург", започна Груев.

На пресконференцията на "Пушкаш Арена" се коментираше, че се очакват 65 000 души. Груев не отдава значение на това и препоръчва такова поведение на другите от отбора.

"Пълният стадион не ме притеснява, в Германия също са пълни, знам каква е атмосферата. Знам, че ще ни атакуват по-високо, но това са моменти, в които не бива да се допуска гол, първите 10-15 минути са важните. И е важно да не се гледат феновете, а да се концентрираш върху играта. Ние сме мотивирани, искаме да постигнем добър резултат и всички в отбора мислят само за това", завърши талантливият халф.