Старши треньорът на елитния Черно море - Илиан Илиев, е новият национален селекционер на мъжкия ни отбор по футбол. 55-годишният специалист остава начело на "моряците" и ще съвместява двете дейности поне до лятото.

Илиев има 34 мача за националния отбор през '90-те години на миналия век. Юношата на Черно море започва професионалната си футболна кариера именно на "Тича". След това играе за Левски и Славия преди да окачи бутонките в Черно море. В чужбина Илиев е играл в португалския гранд Бенфика, в турските Алтай и Бурсаспор, както и за португалските Маритимо и Салгейруш.

Започва треньорската си кариера през 2004 г. в Черно море. След това ръководи Берое, Левски, Локомотив Пловдив, Верея и анголския Интерклуб.

През 2010 г. печели Купата на България с Берое. Трикратен победител в анкетата на Асоциацията на българските футболисти за Най-добър треньор на сезона.

В щаба му влизат настоящия му асистент в Черно море Петьо Костадинов и бившият национален вратар Здравко Здравков.

Илиев ще направи дебют начело на България при домакинството на Унгария на 16 ноември, а три дни по-късно квалификациите за ЕВРО '24 приключват с гостуване на Сърбия.