Бившата звезда на ЦСКА и националния отбор по футбол на България - Велизар Димитров сподели мнението си за сегашното положение на "трикольорите".

България загуби първите си два мача в квалификациите за Евро 2024, губейки от Черна гора с 0:1 в Разград, както и с 0:3 от Унгария в Будапеща.

"Шамарът не се изразява само в това 3:0 и случилото се на терена. Шамарът бе много по-силен и е крайно време да послужи за събуждане. Нали видяхте на какъв стадион се игра? Нали видяхте пълните трибуни? Сега е много лесно да хвърлим вината върху футболистите и да си измием ръцете с тях, както се случва вече години наред", заяви той пред "Тема спорт".

"Реално трябва да си зададем въпроса накъде сме тръгнали, след като вместо да опитваме да се развиваме, ние преместихме националния отбор в Разград, за да изглежда малко по-кокетно, когато отидат 4-5 хиляди души. Този отбор, този резултат и всичко това, което видяхме в Будапеща, е проекция и следствие на случващото се в българския футбол", добави още Димитров.