Мирто Узуни от Кордоба ще е на върха на атаката на албанския национален отбор срещу България утре вечер. Иван Балиу и Кязим Лачи също ще са титуляри в приятелската среща. Тримата не бяха използвани от бразилския селекционер Силвиньо срещу Чехия на 12-и октомври, но срещу българите ще получат шанс, коментираха пред БТА албански журналисти.

С тези 3 рокади се оказва, че в сравнение с успеха над чехите с 3:0 треньорът на домакините ще сменят 6 от 11-те си титуляри.

Мирто Узуни играе като ляво крило или по-рядко като централен нападател, какъвто ще е в утрешния двубой.

Своя мач № 10 ще запише Иван Балиу от Райо Валекано на десния бек. 31-годишният защитник е резерва при Силвиньо на рекордьора по брой двубои от актуалните футболисти и звезда на Лацио Елсейд Хисай. Казим Лачи от Спарта Прага ще застане в средата на терена.

Енеа Михай, който се завърна в националния отбор след мача с Полша във Варшава, също се очаква да започне като титуляр. Този път Михай ще играе с Арлинд Айети в защита, а Силвиньо отново ще постави Марио Мита отляво. Халфовата линия ще бъде оформена от Казим Лачи и Кристиян Аслани от Интер, а Недим Байрами от Сасуоло ще започне пред тях.

Лявото крило ще бъде поверено на Ернест Мучи, който ще играе шести мач с националния отбор. От другата страна ще започне с Ясир Асани, а на върха на атаката се очаква Мирто Узуни. Томас Стракоша ще застане на вратата вместо капитана Етрит Бериша.